Üyelere Özel

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

Değerli Meslek Mensubumuz,                                                                                                 24.07.2019



Düzensiz göçle mücadele kapsamında alınan verilere göre İstanbul’da ikamet izinli 522.381 yabancı uyruklu, geçici koruma kapsamında ise yaklaşık 547.479 Suriyeli bulunmaktadır.

Bu kapsamda olup çalışma izni olmayanların, başka ile kayıtlı olup İstanbul’da çalışanların ya da tamamen kayıtsız olanların tespitinin yapılması için 23.07.2019 tarihinden itibaren başlanılmak üzere yapılan işyerleri denetimlerinde rehberlik ve teftiş faaliyetlerinde bulunulacaktır.

26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren ise cezai müeyyideler uygulanmaya başlanılacaktır.

Meslek Mensuplarımızın müşterilerinin işyerlerinde çalışanlarından bu kapsamda çalışanların bulunması ya da müşterilerinizin cezai müeyyideler karşısında zor durumda kalmamaları için yukarıda belirtilen esasları ve yasal düzenlemeleri dikkate alarak işlem yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Valilik Basın Açıklamasına ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımla,
Erol Demirel
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.