Üyelere Özel

ACİL ÇÖZÜM

BAŞSAĞLIĞI DİLİYOR
ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Öncelikle Eskişehir’de 24 Ocak gecesi ve Mersin’de görevi başında yaşamını kaybeden meslektaşlarımıza rahmet yakınlarına ve tüm meslek camiamıza başsağlığı, yine Eskişehir’de geçici verginin son günü görevi başında beyin kanaması geçiren ve halen yoğun bakımda olan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

2004 tarihinde e-beyan sürecinin başladığı günden bu zamana sistemin elektronik ortama taşınmasının gereğine inanan ve bunun en büyük yükünü büyük bir toplumsal sorumlulukla özveri içinde yerine getiren meslek mensuplarımız biraz moral bulacak oldukları beklentilerine karşı sessiz kalınması karşısında moral motivasyondan yoksundurlar.

Bugün muhasebe mesleğinde İŞ YETİŞTİRME STRESİ’nin görevi başında yaşamını kaybeden ve hayati derecede sağlık sorunları yaşayan meslektaşlarımız gibi bütün meslektaşlarımızı tehdit eder aşamada olduğu açıkça görülen bir gerçektir.

Bu durumun bir başka üzücü ve acı gelen tarafı ise ailelerimizin acılarını yaşayamadan, tedavilerine yoğunlaşamadan “şimdi geri kalan işleri nasıl yetiştireceğiz, beyanları nasıl vereceğiz?!! derdine düşülmesidir.

Her geçen gün artan iş yükü ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalışan meslek mensuplarımızın, son derece makul olan başta mücbir sebep gibi temel sorunlarımızın çözümüne yönelik taleplerimiz maalesef yıllardır yerine getirilmemektedir.

Sadece son günlerde yaşadığımız defter beyan sistemi ve poşet beyanı gibi konularda yaşanan sorunlar bile yaşadığımız sıkıntıların basit göstergesidirler.

Yıllardır sorguladığımız, ilettiğimiz ve çözüm beklediğimiz temel sorunlarımız bütün ilgililer tarafından da sorgulanmalı ve artık bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.

Tekrar görevi başında yaşamını yitiren Mersin Odamızın Üyeleri İbrahim BİLSEL ve Serkan SERPİN’e, Eskişehir Odamızın Üyesi Cemal PEKCAN’a rahmet, yakınlarına ve tüm meslek camiamıza başsağlığı diliyor ve halen yoğun bakımda yatmakta olan Eskişehir Odamızın üyesi Süleyman Özmen KORÇ’a acil şifalar diliyoruz.

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.