Kurumsal

Temmuz 2018 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Bütün bir yıl birçok meslektaşımın Temmuz ayını özlemle beklediğini biliyorum. Haziran ayının sonunda defter tasdiklerini yaparak, bağımsız denetim raporlarının çoğunu şirket genel kurullarına yetiştirerek tüm meslektaşlarım yaz tatilini çoktan hak etti. İş yoğunluğu devam eden meslektaşlarıma kolaylıklar dilerim. Mali tatilde tüm meslektaşlarımın güzel bir dinlenme dönemi geçirmesini dilerim.

İSMMMO’da yaz aylarını yeni dönemin planlanması konusunda çalışmalara ayırdık. Bu çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Yeni dönemde Tesmer İstanbul Şubesi ve İSMMMO Akademi olarak yeni programlarla meslektaşlarımızla buluşmayı arzu etmekteyiz. Eğitim konularımız hem KGK’nın hem de Türmob’un Sürekli Eğitim düzenlemeleri çerçevesinde çeşitlendirilerek sizlere sunulacaktır.

Mesleğimizle ilgili hem teknik mesleki gelişmeler hem de mesleği düzenleyici gelişmeler yaşamaktayız. Bu gelişmeleri yakalayabilmemiz ve mesleğimizi hakkıyla icra edebilmemiz için mutlaka sürekli eğitim ve gelişim programlarına aktif katılım sağlamalıyız.

Dijitalleşme ile ilgili tüm raporlar, yakın gelecekte dijitalleşmeden en fazla etkilenecek mesleklerden birinin de bizim mesleğimiz olduğunu vurgulamaktadır. Tabi ki mesleğimiz ortadan kaybolmayacak ama klasik muhasebecilik tarihe karışacaktır.

Artık, daha fazla mesleki bilgisine başvurulan mesleğimizin çeşitli alanlarında danışmanlara ve işletmelerin süreçleri, bilgi sistemleri, finansal raporları ve diğer çeşitli konularda güvence verecek bağımsız denetçilere daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.

Hem meslektaşlarımızın hem de odalarımızın bu değişimi yakalayabilmek için tüm hazırlıkları yapması gerekmektedir.

Tüm meslektaşlarımla birlikte bu değişimi yakalayacağımıza, mesleğimize odamıza katkılar sunacağımıza olan inancım tamdır.

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımıza ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,


Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.