Kurumsal

Mayıs 2020 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

     Baharı derinden hissettiğimiz Mayıs ayının güneşli günlerinde evlerimizden de olsa , 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzü gönülden kutluyorum. Emeğin daha kıymetli olacağı yarınlar diliyorum. Bu güzel ve anlamlı günü, bu yıl evlerimizden kutlasak da, önümüzdeki yıllarda şenlik havasında kutlanmasını ve her yıl bu şenliğin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

     Pandemi süreci, mesleğimizin toplum için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha kanıtladı. Mali müşavirlik mesleği, ülkemizde ve dünyada güvenilir işletme danışmanlığı olarak tanımlanmaya başlanmıştır. Bunun ana nedeni ise hepimizin bildiği gibi, mali müşavir işletmeye, ortak ve yöneticilerine en yakın kişidir. İşletmede ortaya çıkan bir sorun olduğunda ilk danışılan kişilerin başında meslektaşlarımız gelmektedir. Bu durum bizlere önemli sorumluluklar getirmekle birlikte birçok konuda da uzmanlık gerektirmektedir. Dünyanın saygın kuruluşları tarafından yayınlanan raporlar yorumlandığında, önümüzdeki 20 yılın dijitalleşme ile geçeceği belirtilmektedir. Kanımca, işletmeleri bu dijitalleşme çağına taşıyacak adımlar da biz mali müşavirlerle atılacaktır.

     Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de stratejilerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini bizlere öğretti. Bu süreç bize daha fazla katma değerli, teknoloji ve ar-ge projelerine dayalı işlere odaklanmamızı işaret etmektedir. Bu dönüşüm, kişilerden başlayarak KOBi’lere ulaşacak, özellikle önümüzdeki süreç KOBİ'lerin dijitalleşme süreci olacaktır. Bizler, KOBi'lerin danışmanı olarak bu farkındalığın ve dönüşümün en önünde olmalıyız.

     19 Mayıs 1919 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a ayak basarken aynı zamanda tarihin en şerefli mücadelesini de ateşlemiştir. Bu mücadele tarihimizde Kurtuluş Savaşı olarak yerini almış ve hepimiz için gurur kaynağı olmuştur. Bu mücadele sayesinde bugün bizler güzel ülkemizde yaşayabilmekteyiz. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile Anadolu'nun her tarafında mücadele uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

     Bu vesile ile Razaman Bayramımızı kutlar, ISMMMO ailesi olarak, meslektaşlarımıza ve stajyerlerimize başarılı, sağlıklı ve mutluluk dolu günler dilerim.


Sevgi ve saygılarımla...


Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.