Kurumsal

Kaçak muhasebeciye taviz yok...

Değerli üyemiz;

"www.uzmanvergi.com" adlı internet sitesi ve diğer iletişim araçları vasıtasıyla, "İşyerlerinin muhasebeci maliyetini %70 ve daha üzerinde düşürdükleri, uzman vergiden işlem yaparak muhasebecilerden hizmet almaya gerek olmadığını, sadece gelir makbuzları ve gider faturalarının girilmesi ile tüm işlemlerin tek tıkla uzman vergi tarafından halledileceği, mali müşavir danışman kadrosundan yararlanılabileceği vb..." hizmetler sundukları gerek Oda üyelerimizce yapılan bildirimler, gerekse Oda çalışmaları ile tespit edilmiştir. Bu amaçla; ilgili sitenin sahibi şirketin adresinde de Oda Denetim Komitesi görevlileri aracılığı ile denetim yapılmıştır.

3568 sayılı mevzuatımızda da belirtildiği üzere; “Kanunun 2.maddesindeki mesleğin konusuna giren işleri, serbest meslek faaliyeti olarak, yalnız mesleki faaliyette bulunan meslek mensupları yapabilirler. Kanun ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre yetkili olmayanlar, meslek mensuplarının çalışma konularına giren işleri yapamazlar.ö

Oda’ya kayıtlı olarak Serbest Muhasebeci/Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanına haiz olmayan hiçbir şahıs, şirket veya sair bir kuruluş, Muhasebecilik/Mali Müşavirlik hizmetini icra edemeyeceği gibi, bu hizmeti bünyesinde çalışan muhasebeci/mali müşavirler aracılığıyla olsa dahi müşterilerine verdiremeyeceğinden, hiç bir yetkileri olmadığı halde www.uzmanvergi.com internet sitesi aracılığı ile yürüttükleri muhasebecilik hizmetlerine ve haksız rekabet teşkil eden eylemlerine bir an önce son vermeleri için, web sitesi sahibi şirkete Beyoğlu 17.Noterliği'nden 10.12.2014 tarihinde ihtarname gönderilmiştir.

Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanlı Oda üyelerimizin hak ve menfaatlerinin ihlaline ve haksız rekabete de yol açan bu eylem nedeniyle, yetkililerin cezalandırılması ve internet sitesine erişimin de engellenebilmesi cihetiyle, Aralık Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu ile ilgili gerekli görülen sair tüm başvurular da yapılacaktır.

MMeslek mensuplarımızın hak ve menfaatlerine aykırı olan ve haksız rekabete de yol açan her türlü eylemle ilgili, Oda olarak mücadelemiz kararlılıkla sürdürülmekte olup, süreç tarafımızca titizlikle takip edilecektir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla.

 

Dr.Yahya Arıkan
Oda Başkanı

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.