Üyelere Özel

2017 Yılı Asgari Ücret Tarifesi

02/01/2017

Değerli Üyemiz,

2017 Yılı için uygulanacak mesleki asgari ücret tarifesi 30/12/2016 tarih ve 29934 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Maliye Bakanlığı yayımlamış olduğu tarifede önceki yıl rakamlarını, yeniden değerleme oranınca artırmıştır.Ekte bilgilerinize sunduğumuz tarife, İstanbul için revize edilmiş halidir.

Resmi Gazetede yayımlanan tarifedeki notlar bölümünde yer alan (3.6) - Defter tutma ücretleri için A ve B bentlerinde tespit edilen ücretler 1. Grup İller arasında yer alan (İstanbul 1. Grup iller içinde yer almaktadır.) %35, oranında artırılarak uygulanır. Hükmüne göre; Defter tutma ücretleri revize ettiğimiz tarifenin A ve B bentlerinde %35 ve (3.10)- Maliye Bakanlığı’na verilen Ba-Bs bildirim formları için sözleşmede anlaşılan ücretin % 4'ü tutarından ek ücret alınır. İLAVELERİ YAPILMIŞ HALİDİR. Ayrıca ilave yapılmayacaktır.

Ancak, notlar bölümündeki diğer ilaveler ve indirimler konumuna göre değerlendirilerek asgari ücret tespiti yapılacaktır.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,

Erol Demirel
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.