Üyelere Özel

10 Dan Az İşçi Çalıştıran Meslek Mensupları İçin Destek Talebimiz

BAKANLIKÇA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN

DESTEKLENMESİNE KARAR VERİLMESİNİ İSTİYORUZ.

Odamız çalışanlar kütüğüne kayıtlı olarak serbest meslek faaliyetini sürdürmekte olan ve bürosunda en az bir çalışan istihdam eden üyelerimiz de işveren olarak 6331 sayılı Kanunun Risk Değerlendirmesi (Md.10), Acil durum planları (Md.11) ve de işçilerine İSG Temel Eğitimi vermek veya yaptırmak zorundadırlar.

Kamu kurum ve kuruluşları hariç ondan az çalışanı bulunanlardan, çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde olduğu gibi, ondan az çalışanı bulunanlardan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin de faydalanmasını talep ediyoruz.

Bakanlığın bu kararı bir an evvel vermesini ve Meslek Mensuplarımızın omuzlarından bu mali külfeti kaldırmasını talep etmiştik, talebimizi yineliyoruz.

Saygılarımla,

Yahya Arıkan