Mevzuat

Yorumsuz

Bildiğiniz gibi elektronik sistemin yoğunlaşmasıyla birlikte Mali İdare bu sistemden faydalanmaya başladılar. Fakat bu sistemden faydalanma esnasında bütün yük biz meslek mensuplarının sırtına binmektedir. Sadece Nisan ayında onaylamamız gereken beyanname ve bildirgeler aşağıdaki gibidir.
Vergi Dairesi
-          KDV Beyannamesi
-          Muhtasar Beyanname
-          Kurumlar Vergisi Beyannamesi
-          Kesin Mizan Bildirimi
-          Ba Formu
-          Bs Formu
-          Kurumlar Vergisi Matrah Artırımı
-          K.D.V. Matrah Artırımı – 48 adet beyannamenin rakamları kontrol edilerek girilecektir.
Tüm bunların dışına ayrıca SGK bildirimleri de yapılacaktır. Bu bildirimler mükelleflerden gelecek bilgilere göre yapılacağından iş planı da mecburen meslek mensubu tarafından yapılamamaktadır.
 
Dolayısıyla bu işlemlerin yetişebilmesi için bu ay muhasebe bürolarının büyük çoğunluğu gece geç saatlere kadar çalışmakta ve hafta sonu cumartesi-Pazar günleri dahi çalışmaktadırlar.
 
Bu yoğunluk karşısında İSMMMO 20.04.2011 tarih ve 8960 sayılı yazısı ile beyanname verilme sürelerinin uzatılmasını talep etmiştir.
Buna karşılık Maliye Bakanlığı www.gib.gov.tr  adresinde 22.04.2011 tarihinde tüm meslek mensupları ile alay edercesine aşağıdaki duyuruyu yayınlamıştır.

Elektronik Ortamda Gönderilen Beyanname ve Bildirimlerin Verilmesine İlişkin Duyuru.      22-04-11 17:05
Elektronik ortamda verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin son gönderilme tarihine bırakılması, sistemde aşırı yoğunluğa neden olmakta, mükelleflerin sıkıntı yaşamasına ve cezalı duruma düşmelerine sebebiyet vermektedir.
Yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak, söz konusu beyanname ve bildirimlerin son gönderilme tarihine bırakılmaması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur.
 
Bu artık sözün bittiği yerdir.
Yorum tamamen sizlerin….
 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.