Mevzuat

TÜRMOB KAŞESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Sayın; Üyemiz
 
Meslek mensupları, kaşe konusunda gereken dikkat ve ihtimamı göstererek, aşağıda belirtilen hususlara riayet etmek zorundadır. Aksi takdirde; Türk Ceza Kanunun 202.maddesinin 2.fıkrası; “Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca veya Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca kullanılan onaylayıcı veya belgeleyici mührü sahte olarak üreten veya kullanan kişi, bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırö hükmünü içerdiğinden TÜRMOB kaşelerini hem sahte olarak üretmek, hemde sahte üretilen mührü kullanmak, bu madde de belirtilen sahtecilik suçunu oluşturduğu gibi;  Disiplin Yönetmeliği gereğince üye hakkında disiplin cezası verilmesi gerektirmektedir.
 
·         Meslek mensupları imzalamak durumunda bulundukları resmi ve mesleki evrakta kullanacakları kaşelerin, kullanılmasından ve saklanılmasından sorumludurlar.
 
·         Meslek mensupları, bağlı oldukları Oda veya TÜRMOB tarafından istenildiğinde özel kaşeyi ibraz etmek zorundadırlar.
 
·         Ruhsatın iptali veya iadesi hallerinde meslek mensupları veya mirasçıları meslek kaşesini 15 gün içinde tutanakla bağlı oldukları Oda Başkanlığı’ na iade etmek zorundadırlar.
 
·         Kaşelerini kaybeden meslek mensupları 15 gün içinde gazetede yayınlanan kayıp ilanıyla birlikte bağlı oldukları Odaları’ na başvurarak yeni özel kaşe talep edeceklerdir.
 
·         Odalar arasında nakil yapılması özel kaşenin değiştirilmesini gerektirmez.

İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
 
Saygılarımla,
 
 
 
 
 
Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.