Mevzuat

Muhasebe büroları için müşteri bilgi formu

07.03.2014

Değerli üyemiz,

Bilindiği gibi 2013 Takvim yılına ilişkin Gelir Vergisi mükellefi olan müşterilerimiz için Mart ayında bürolarımızda Yıllık Beyanname hazırlayacağız.

Ancak müşterilerimizin ticari ve mesleki kazançlarının yanı sıra, Gelir Vergisi Kanunu’nun 2. Maddesinde sayılan diğer kazanç unsurlarından elde ettikleri gelirlerini bizlere bildirmedikleri takdirde bu gelirleri bilmemiz mümkün olmamaktadır.

Beyanname verildikten, birkaç sene geçtikten sonra bazı gelir unsurlarının beyannameye dahil edilmediği ortaya çıkmaktadır.

Bu durumu önlemek ve siz meslektaşlarımın zor durumda kalmaması için yazımızın ekinde sizlere sunduğumuz "MÜŞTERİ BİLGİ FORMU" nu doldurup, müşterinize imzalattıktan sonra bürolarınızdaki dosyasında saklamanızı tavsiye ediyoruz.

 

Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.

İlgili dokümana ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımızla,

Yahya ARIKAN
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.