Mevzuat

İşverenlerin e-Postaya Adreslerinin Verilmesine İlişkin Taleplerimiz Gerçekleşmiştir

Değerli Üyemiz,

08.10.2012

 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından E-Ödenek Programının kapsamı ve mahiyetine ilişkin hususları açıklamak ve programın işleyişi hakkında yapılması gereken iş ve işlemleri belirlemek üzere 03/08/2012 tarihli ve 2012/28 sayılı Genelge yayınlanmıştır. Söz konusu Genelgenin "B) İşveren Modülü başlıklı bölümünde; "çalışılmadığına dair bildirimin süresinde yapılması için Kurum tarafından işverenlere e-posta gönderilecektir. E-posta gönderilebilmesi için işverenlerin e-posta adreslerini Kuruma bildirmeleri gerekmektedir. İşverenlerin elektronik posta adreslerini Kuruma ulaştırmaları hakkında bildirilecek son tarih 01/10/2012 olup, bu tarihe kadar 2011/50 sayılı Genelgenin çalışılmadığına dair bildirimle ilgili hükümlerinin uygulanmasına devam edilecektir" ifadesine yer verilmiştir. İşverenlerin elektronik posta adreslerini Kuruma yazılı olarak bildirmeleri meslek mensuplarımıza ek bir sorumluluk getirerek zaman kaybına yol açacağı gerçeğinden hareketle Odamız , Sosyal Güvenlik Kurumuna İşverenlerin elektronik posta adreslerini Kuruma internet ortamında gönderebilmeleri ve bu süreninde uzatılması hakkında başvuru yapmıştır.

Bunun üzerine 01.10.2012 tarihinde SGK tarafından yapılan açıklama ile 01.10.2012 tarihinden 31.12.2012 tarihine kadar İşverenler elektronik posta adreslerini Kuruma internet ortamında gönderebileceklerdir.

Meslek kodlarının ve işverenlerin elektronik posta adreslerinin internet ortamında girilmesine izin verecek bir düzenleme yapılması hakkında başvuruları bulunan Odamızın SGK ile yapmış olduğu bir başvuru daha meslek mensuplarımızın ve işverenlerimiz adına olumlu sonuçlanmıştır.

Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Odamızın SGK'a yaptığı başvuruya ulaşmak için tıklayınız.
SGK'nın yaptığı açıklamaya ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımla,

Yahya ARIKAN
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.