Kurumsal

Temmuz 2017 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

    Bütün bir yıl Temmuz ayını özlemle beklediğinizi biliyorum. Haziran ayının sonunda defter tasdiklerini yaparak, bağımsız denetim raporlarının çoğunu şirket genel kurullarına yetiştirerek yaz tatilini çoktan hak ettiniz. Tabii mali tatil uygulamasının esnetilerek kısaltılması bizleri üzdü ancak yine de tüm meslektaşlarımın güzel bir dinlenme dönemi geçirmesini dilerim.

    Daha öncede belirttiğim gibi bizler İSMMMO yönetimi olarak yaz aylarını yeni dönemin planlanması konusunda çalışmalara ayırdık. Bu çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Yeni dönemde TESMER İstanbul Şubesi ve İSMMMO Akademi olarak yeni programlarla meslektaşlarımızla buluşmayı arzu etmekteyiz.

    TÜRMOB tarihinin 2. Olağanüstü Genel Kurulu' nu 10 Haziran 2017'de Ankara 'da başarıyla tamamladık. Genel Kurul'un içeriğine ve çıkan sonuca bakıldığında çok önemli kararların altına imza atıldığını görebiliriz.

    Muhasebe ve Mali Müşavirlik mesleğimizin 27 yıllık tarihinde, meslek kanunumuz sadece 2008 yılında bir kez değişti. Günümüzde ise olağanüstü hâl koşullarında kanun değişikliği yapmanın sıkıntıları ortadadır. Geriye, yönetmelik değişikliği yaparak bazı sorunları çözmekten başka bir çare kalmadığı açıkça görülüyor.

    Genel olarak bakıldığında; TÜRMOB ve Odalarımızın idari ve mali işleri ile ilgili yaşadığı sıkıntılardan tutunda, meslek mensubu ve stajyerlerin uygulamadan kaynaklanan sıkıntıları, bağımlı çalışan meslek mensuplarının özlük hakları, YMM ve SMMM ilişkileri, Kamu Gözetim Kurulu'ndan kaynaklanan uygulama sorunlarına kadar mesleki konularda sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bu sorunların hepsi çözüm bekliyor.

    Genel Kurul' da kısmen de olsa bu sorunların çözümüne yönelik ciddi adımlar atıldı. Bu adımları uygulamaya koymak adına yol haritası belirlenerek 11 adet yönetmelik ortaya çıkartıldı. Sadece 1 tanesi hariç diğer bütün yönetmelikler enine boyuna, tartışılarak kabul edildi. Şimdi önümüzde, yönetmeliklerin yayınlanması için yasal bir süreç ve yapılması gereken hazırlıklar bulunuyor. Umarım, genel kurulda delegelerimizin iradesi ile çıkarılan yönetmelikler Maliye Bakanlığı tarafından kısa süre içerisinde uygulamaya konulur.

Olağanüstü genel kurulda delegelerimizle yaptığımız çalışmaların takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtmek isterim.

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımıza ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.

Başkan


 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.