Kurumsal

Ocak 2018 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

   2018 yılının ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyerek sizlere merhaba demek istiyorum.

   Bu yıl, ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde büyümesini ve bunun içinde önemli yapısal reformların uygulamaya sokulmasını arzu etmekteyiz. Ülkemizin hemen hemen tüm kurumları teknolojik alt yapılarını geliştirmeye devam ederken; kurumlar arası iletişimin artırılması, meslek mensuplarının üzerindeki yüklerin hafifletilmesi, kamunun elindeki imkanlarla veri toplama yöntemlerinin geliştirilmesi beklentilerimiz arasındadır.

   Bizler meslek odası temsilcileri olarak, üyelerimizin eğitimlerine ve kaliteli hizmet almalarına tam anlamıyla odaklanmak istiyoruz. Dolayısıyla gerekli planlamaları ve programları uygulamaya koymaya başladık. Bu çalışmaların bir parçası olan eğitimlerimiz farklı konularda, farklı ilçelerde her ay devam etmektedir. Meslek mensuplarımızın uzmanlıklar edinmesi ve bu uzmanlıkları kazanca dönüştürmesi için de İSMMMO Akademi’de eğitimlerimiz mevcuttur.

   İSMMMO olarak XII. Uluslararası Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu’nu 06-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenledik. Kamu, özel sektör ve üniversitelerimizin katılımı ile gerçekleşen 'Teknoloji ve İnovasyon' konulu sempozyumumuz her açıdan çok başarılı geçmiştir. Sempozyumumuz ile ilgili bildiri, sunum ve dokümanlardan yakın zamanda tüm üyelerimizin yararlanması sağlanacaktır.

   2017 yılı aynı zamanda hepimiz için meslekte uzmanlaşmaların ve yeni çalışma alanlarının oluştuğu bir yıl oldu. Adalet Bakanlığı Bilirkişi Daire Başkanlığı’nca yayınlanan tebliğ ile tüm meslek dallarında bilirkişilik yapacak meslek mensuplarına zorunlu eğitim yönetmeliği yayınlandı. Bu kapsamda bildiğiniz üzere Odamız eğitim veren kurumlar listesinde üst sıralarda yerini alarak, her zaman olduğu gibi siz değerli meslek mensuplarının yanında olmuş ve eğitim projesini tamamlamıştır. Bilirkişilik eğitimlerimizi yeni yılda da düzenlemeye devam edeceğiz.

   Diğer bir uzmanlık alanı olan, Uzlaştırma eğitimlerinde de Maltepe Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde birinci dönem uzlaştırma sınavlarına girecek meslek mensuplarımızın eğitimleri tamamlanmış olup; Odamız, 2018 yılı ikinci dönem sınavları için yine siz değerli meslek mensuplarımızın yanında eğitimlerle olmaya devam edecektir.

Tüm meslektaşlarıma sağlık, huzur, mutluluk, barış ve bol kazanç dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,


Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.