Kurumsal

Nisan 2018 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Nisan ayına yoğun bir gündem ile girmekteyiz. Gelir vergisi beyannamelerini bitirip, Kurumlar vergisi beyannamelerini hazırlamaya başlıyoruz.

Her zaman belirttiğim bir hususu tekrarlamak isterim, mesleğimiz işletme danışmanlığıdır. Bizler defter tutma adıyla paket yapılan işlerimizi danışmanlık faaliyetin çevirmek zorundayız. Mesleğimizin geleceği danışmanlık ve denetim işleri olacaktır.

Bu ay da eğitimlerimizle meslektaş ve stajyerlerimizin yanındayız. ‘Kurumlar Vergisi Beyannamesi Düzenlenmesinde Özellikli Konular’ eğitimlerimiz ilçelerde yoğun ve yaygın olarak sürmektedir.

Oda olarak, KGK’nın ‘Sürekli Eğitim Tebliği’ çerçevesinde, bağımsız denetim yapan meslektaşlarımız için gereken kredilerin sağlanmasını teminen ve meslektaşlarımızın iş yapma kalitesini artırmayı amaçlayarak hazırlıklarımızı tamamladık ve KGK’ya başvurumuzu yaptık. Önümüzdeki günlerde bu konudaki duyurularımızı meslektaşlarımıza ileteceğiz.

Önümüzdeki süreç dijitalleşmenin üst seviyeye çıkacağı ve uyum sağlayabilenlerin ayakta kalabildiği bir dünya bizleri beklemektedir. Her geçen gün meslektaşlarımızın dijitalleşme sürecini daha yakından yaşamaya başladığını takip etmekteyim. Bu yıl yürürlüğe giren ve uygulanmaya başlanan Defter Beyan sistemi bunun en basit örneğidir. Bu tür uygulamaların sayısı gün geçtikçe de artacaktır. Bu nedenle de bizler dijitalleşme çağına hazırlıklarımızı yapmalıyız. Kağıtların yerine barkod ve kare kodların hâkim olacağı bir dönemin geldiğinin farkına varmalıyız. Bizim mesleğimiz dijitalleşmeye yıllar önce başladı ve hızla bu süreç devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte; beyannamelerin tümünün otomatik oluştuğu, bankacılık sisteminin muhasebeye tam entegre olduğu, tasdik ve onay gibi konuların elektronik hale dönüştüğü, hiçbir yere gitmeden ekranlarımızdan şirketler kurulacağı gelişmeler hiç de uzak değildir. Artık muhasebede de dijitalleşme zamanıdır.

23 Nisan 1920’de "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk; bugünü dünya çocuklarına armağan etmiştir. Ben de meslektaşlarım adına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu anlamlı bayramın tüm dünya çocuklarına barış, sevgi ve huzur dolu bir yaşam getirmesini diliyorum.

Bu vesileyle, ülkemizin çağdaş, demokrat, laik bir ülke olması için, özgürce yaşamamız için hayatlarını hiçe sayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımıza ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.


Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.