Kurumsal

Nisan 2016 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

Bahar, İstanbul'a önce erik ağaçlarıyla Adalar'da; Boğaziçi ile Sultanahmet'e de erguvanlarla gelir. Denizi parlak mavi, havası berrak ve temizdir. Hint mitolojisindeki yaz sabahı esintisi Hermes, inek memesi sayılan bulutları sağarak yağmur yağdırır. Yeni bir baharın görüntüsü, kokusu ötesinde kanı kaynatan güzelliği ile Sait Faik'in öyküsünden bir kez daha haykırır İstanbul'da yaşayana: "Bahar geldi gördün mü? Ben gördüm. Bir Çingene kızının göğsündeydi."

Ne yazıktır ki; bu güzel bahar günlerini derin derin solumamıza, baharın baştan çıkarıcı coşkusuna ailecek katılmamızı istemiyorlar. Aylardır Güneydoğu'dan hemen her gün gelen asker ve polislerimizin şehit haberleri; Başkentimizin göbeğinde, İstiklal Caddesinde patlayan canlı bombalarla yitirdiğimiz masum insanlarımızın durumları üzüntümüzü daha da arttırıyor.

Derin acılar içinde üzülüyoruz ama gelecek adına karamsar olmayacağız, yılgınlığa kapılıp yıkılmayacağız. Tabii, bu duruma yol açanları, insanca yaşama alanımızı yok etmeye çalışanları da unutmayacağız.

Sevgili Dostlar;
İSMMMO ailesi olarak, çeyrek yüzyılı aşan onurlu geçmişimizi, son on yıl ve üstünde mesleğimize ve ülkemize yaptığı katkılar nedeniyle her üyemize sunduğumuz "Onur Belgesi" ile besliyoruz ve besleyeceğiz. Siz değerli üyelerimizin en temel konularından "Kurumlar Vergisi" ve "Kurumlar Vergisi Düzenlemesinde Vergi Güvenlik Müesseseleri" konusundaki seminerlerimiz de Nisan ayı başında yapılacaktır.

Güzelin, doğrunun, haklı olanın yanında olan İSMMMO, her zaman, her durumda insan emeğine, öncelikle de kimliği ve görüşü ne olursa olsun her üyesine saygı duymuş, sizlerin değerli tutumlarıyla da bunu kendisine bayrak edinmiştir. Yaşadığımız şu karanlık günlerin ışığı olan siz değerli üyelerimize, ülkeye ve mesleğinize saygı ve katkılarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor; içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Yahya Arıkan
Başkan

 

 

 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.