Kurumsal

Mayıs 2010 Mesajı

Sayın Üyemiz,

15-16 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak 21. Olağan Genel Kurulu'nu yapacağız.

İSMMMO adına; yalnız muhasebecilik mesleğini düşünen, mesleğimizin standartlarını her zaman biraz daha ileri götürmeye çalışan, eğitim çalışmalarına asla ara vermeyen, üyelerinin mesleki bilgisini yükseltmeyi her şeyin üstünde tutan bir yaklaşımla bir kez daha sizlerden yetki isteyeceğiz.

Her tür eylem ve harcamamızın hesabını vererek, alnı açık, hiçbir siyasal parti ve örgüt karşısında eğilip, bükülmeden, insan olma onurunu duyarak ve mesleğe saygısını kişileri ötekileştirmeden yansıtan bir yaklaşımla bugünlere geldik.

Ve hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, bugüne dek muhasebecilik mesleği ve bu mesleğin elemanı siyasal yaklaşımların buyruğuna hiçbir zaman girmedi. Çünkü, muhasebecilik mesleğinin namusu, etik değerleri, mesleğin denetleme görevi, yansızlığı ile anlamlıdır. İşimiz, mesleğin gerekleri 'gerçekten hesap vermek' üzerine kuruludur.

Bunu hiçbir zaman unutmadık. Ve şimdi; hep birlikte bu mesleği daha ileri götürebileceğimizi herkes biliyor.

Bu açıdan sizlerin her birinizin bu Genel Kurul'a gelip oy kullanması önemlidir.

Demokrasinin bütün gücüyle işlemesi için önemlidir.

İSMMMO’nun öncü ve lider kurum olma misyonunun devamı için önemlidir.

Birbirimizden, örgütümüzden güç alan, sinerjisiyle çevremize ulaşan, yönetim ve iletişim modelimizin devamı için önemlidir.

Hem mesleki, hem de toplumsal kazanımlarımızı korumak, ilkelerimizi, demokratik değerlerimizi savunmak için önemlidir.

Dostluğumuzu tazelemek, mesleki atılımlarımızı sürdürmek için, 15-16 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak 21'inci Olağan Genel Kurul’da görüşmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.