Kurumsal

Mart 2019 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

   Baharın ilk günlerinde güneşli ve sıcak havanın kendini göstermesi ile birlikte hepimize her açıdan zor bir kıştan sonra biraz pozitif enerji yüklendiğini görmekteyiz. Bunun yanında da meslektaşlarımızın çok yoğun bir sürece girdiklerini görmekteyiz. Mart ayında verilecek Gelir Vergisi beyannamesi, Nisan ayında verilecek Kurumlar Vergisi beyannamesine hazırlıklar; bağımsız denetim yapan meslektaşlarımızın yoğun denetim ve rapor süreci; kurumlarda iş akdi ile çalışan meslektaşlarımızın beyannameler, denetim hazırlıkları bugünlerde meleğimizdeki en büyük yoğunlukları oluşturmaktadır.

   Mart ayında baharı hafif de olsa kar ile karşıladık. Umarım bahar ayları bizlere güzel günleri de beraberinde getirir. 1-7 Mart arasını "Toplumsal Sorumlulukla Muhasebe Yapıyoruz" diyerek muhasebe haftası olarak kutluyoruz. Bu çerçevede yapacağımız etkinliklerimizi internet sitemizden takip etmek mümkündür. Türkiye’nin en fazla üye ve stajyer sayısına sahip olan oda olan İSMMMO olarak tüm meslektaşlarımın muhasebe haftasını kutlarız.

   Her zaman olduğu gibi yine eğitim diyoruz ve 5 Mart 2019 tarihinde Cevahir Otel’de 2018 yılı Gelirlerinin Gelir Vergisi Yönünden Vergilendirilmesi ve Özellik Arz Eden Durumlar konulu seminerimizde alanında uzman konuşmacılar tarafından meslektaşlarımıza önemli bilgiler aktarılacağını belirtiyorum. İnternet sayfamızdan ilçelerimizde devam eden yaygın eğitimler ile ilgili detaylı bilgilere de ulaşılabilmektedir.

   Yine her zaman olduğu gibi Mart ayında da meslektaşlarımızın var olan bilgilerini güncellemesi, yeni düzenlemelerin detaylarına hakim olması ve daha donanımlı olarak faaliyetlerine devam etmeleri için eğitimlerimize hız kesmeden devam etmekteyiz. 2 Mart’ta "Çevre İçin Birlikteyiz", 7 Mart’ta "Geleceğin Gündemi E-Müşavirlik" farkındalık panelleri rezervasyonlara açılmıştır. İlçelerimizdeki diğer mesleki eğitimler internet sitemizden ve mobil uygulamalarımızdan takip edilebilmektedir.

   8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz. Dünyadaki tüm kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının artırılması dünyanın geleceği ve mutluluğu için vazgeçilmez bir unsurdur. Mesleğimizi icra eden kadın meslektaşlarımın bu özel gününü şükranla kutluyor, yaşamlarında daima mutlu olmalarını diliyorum.

   Geçtiğimiz günlerde 25 Şubat-3 Mart arasını 30. Vergi Haftası kutladık. Mali idare ile mükellefler arasında vazgeçilmez bir yeri olan Mali Müşavirler olarak; Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere Maliye Bakanlığı bürokratları ve çalışanlarının, meslek mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Vergi haftasını kutluyoruz. Vergi bilincini tüm vatandaşlarımıza kazandırmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

   İSMMMO olarak, meslek mensuplarımızın ve stajyerlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu tekrar vurgulayarak; bahar aylarının ülkemize ve dünyaya umut ve mutluluk getirmesini dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,


Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.