Kurumsal

Mart 2018 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Mart ayında bahar mevsimini hissetsek de kar yağışı ile karşıladık. Umarım bahar ayları bizlere güzel günleri de beraberinde getirir. 1-7 Mart tarih aralığını "Gelecek için Muhasebe Yap" sloganıyla muhasebe haftası olarak kutluyoruz. Türkiye’nin en fazla üye ve stajyer sayısına sahip olan İSMMMO olarak tüm meslektaşlarımızın muhasebe haftasını kutlarız.

Kutlamalar çerçevesinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle yanınızda olmaya devam ediyoruz. 6 Mart 2018 tarihinde Cevahir Otel’de düzenlenecek olan "2017 yılı Gelirlerinin Gelir Vergisi Yönünden Vergilendirilmesi ve Özellik Arz Eden Durumlar" konulu seminerimizde alanında uzman konuşmacılar tarafından meslektaşlarımıza önemli bilgiler aktarılacak. İnternet sayfamızdan ilçelerimizde devam eden yaygın eğitimler ile ilgili detaylı bilgilere de ulaşılabilirsiniz.

Ayrıca 5 Mart 2018 tarihinde TESMER Bakırköy Eğitim Birimimizi açıyoruz ve buradan açılışa meslektaşlarımı davet etmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde "2017 Dünya Yolsuzluk Algı Endeksi Raporu" yayınlandı. Bu raporu detaylı okuduğumuzda, 2017 Yolsuzluk Algı Endeksinde ülkemizin endeksteki son yıllardaki olağanüstü kötü gidişatı maalesef 2017 yılında da devam etti. 2016 yılında 41 puan alarak 75’inci sırada yer alan Türkiye, 2017 yılında 1 puan gerileyerek 40 puan aldı ve 81’inci sıraya gerilemiştir. Türkiye 2012-2017 yılları arasında yolsuzluk algı endeksinde durumu en fazla kötüleşen 5 ülkeden biri olarak raporda yer almaktadır. Bu durumun atılacak köklü adımlarla ve reformlarla değişmesi ve gelişmesi gerekmektedir. Bizler meslek örgütü olarak bu değişim için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve etik konusu ve etik eğitimleri şimdi ve gelecekte en önemli gündem maddesi olarak yerini koruyacaktır.

26 Şubat-4 Mart arası 29. Vergi Haftası olarak tüm yurtta kutlanmaktadır. Mali idare ile mükellefler arasında vazgeçilmez bir yeri olan Mali Müşavirler olarak; Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere Maliye Bakanlığı bürokratları ve çalışanlarının, meslek mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutluyoruz. Vergi bilincini tüm vatandaşlarımıza kazandırmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz. Dünyadaki tüm kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının artırılması dünyanın geleceği ve mutluluğu için vazgeçilmez bir unsurdur. Mesleğimizi icra eden kadın meslektaşlarımın bu özel gününü şükranla kutluyor, yaşamlarında daima mutlu olmalarını diliyorum.


İSMMMO olarak, meslek mensuplarımızın ve stajyerlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu tekrar vurgulayarak; bahar aylarının ülkemize ve dünyaya umut ve mutluluk getirmesini dilerim.


Sevgi ve saygılarımla.


Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.