Kurumsal

Kasım 2022

Değerli Meslektaşlarım,

İSMMMO olarak yıllar boyunca birçok işletme ile meslek mensuplarının daha uygun alışveriş yapabilmesini sağlayan anlaşmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bütçenize katkı olması için İSMMMO üyelerinin faydalanabileceği indirimli kuruluşlar listemizi web sitemizde sürekli yeniliyoruz. Benzin alımından, diş hekimliği hizmetlerine kadar geniş bir yelpazeyi içeren indirim oranlarımızı web sayfamızdaki Anasayfa > Kurumsal > İndirim Anlaşmalı Kurumlar bölümünde bulabilirsiniz.

Pandemi ile birlikte birçok uygulamayı web üzerine taşıyarak sizlerin risk almadan, ofis veya evden başvuru yaparak taleplerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir yapıya kavuştuk. Bu amaçla, yeni büro açılışları, ilk kaşe başvurusu, adres değişikliği, şirket adres değişikliği, büro kapanışı, faaliyet belgesi veya oda sicil belgesi talebi hizmetlerimizi web sitemiz üzerinden yapabilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıran bu tür uygulamaların artarak devam edeceği konusunda sizleri bilgilendirmek isterim.

Değerli Meslektaşlarım,

Sürdürülebilirlik son 10 yılda üzerinde hassasiyetle durulan bir konu haline geldi. İş ve özel hayatımızın her alanındaki önemini giderek artıran sürdürülebilirliği, kaynaklarımızı bilinçsizce tüketmemeden üretmeyi veya tükettiği kaynaktan fazlasını yerine koyan her türlü iş ve eylem olarak tanımlamak mümkün. Her meslekte olduğu gibi Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleğinde de sürdürülebilir yaklaşımlar geliştirmek mümkün. Mesleğimizdeki sürdürülebilirlik yaklaşımlarını İSMMMO Yaşam’ın Eylül-Ekim sayısında sizlere sunduğumuz makale ve röportajlarda bulabilirsiniz.

Sevgili Meslektaşlarım,

Bu ay Harf Devrimi’nin 94.yılı. Harf Devrimi, 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun"un kabul edilmesi ve yeni alfabenin yerleştirilmesi sürecine genel olarak verilen isimdir. Yasanın kabulüyle o güne kadar kullanılan Arap harfleri esaslı Osmanlı Alfabesi”nin resmiyeti son buldu ve Latin harflerini esas alan Türk Alfabesi yürürlüğe kondu. Harf Devrimi ile birlikte okuma-yazma oranı artmış, kütüphaneler hızla gelişmiş, okulluluk oranı yükselmiş; cumhuriyetin istediği ilerici, genç nesil yetişmeye başlamıştır. Türkçemiz, her dönemde değeri artan en zengin hazinelerimizden birisi.

Bu vesile ile, bu eşsiz devrimi bizlere kazandıran ve değeri her geçen gün artan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha anarak, Kasım ayının hepimize başarılar ve güzellikler getirmesini diliyorum.

Erol Demirel
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.