Kurumsal

Haziran 2019 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım merhaba;

Yaz mevsiminin habercisi Haziran ayının gelmesiyle yüksek sıcaklıklar da kendini hissettirmeye başladı. Meslek camiası olarak zor bir dönemi geride bıraktık. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Dönem kapanışı, e-defter berat dosyaları, 2019 yılında ilk defa yürürlüğe giren defter rapor beratı, İşletme esasına tabi mükellefler için defter beyan sistemi ve bununla birlikte gelen birçok yeni uygulamalarla yılın neredeyse yarısını geride bıraktık.
6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 64. maddesine göre; Yevmiye defterlerinin kapanış onayı; hesap döneminin altıncı ayının (Normal hesap dönemlerinde 30 haziran 2019 ) sonuna kadar yapılması gerekir. Buna göre 2018 takvim yılında kullanılan Yevmiye defteri tutmak zorunda olan; Bilanço esasına göre defter tutan Gelir Vergisi mükellefleri, Kolektif Şirketler, Adi ortaklıklar, (Bilanço esasına göre defter tutan), Anonim Şirketler, Limited şirketler, İş Ortaklıkları, Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler, Adi komandit şirketler, Kooperatifler, Dernek ve Vakıfların İktisadi işletmeleri, kapanış onayı 30 Haziran 2019 tarihine kadar yaptırmak zorundadırlar.

Bildiğiniz üzere; Mayıs ayında İSMMMO Olağan Genel Kurulumuzu yaptık. Seçimlere katılarak bizlere güç veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile 2016-2019 döneminde görev yapan Oda Kurullarımıza, temsilci ve temsilci yardımcılarımıza, komitelerimize ve eğitmenlerimize çok teşekkür ederim.

Oda seçimlerimizi tamamladık derken önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri var. Tüm meslektaşlarımızın 23 Haziran’da vatandaşlık görevini yerine getirerek oy’larını kullanacaklarına inancım tamdır.

Eğitim bizim işimiz! Yaz aylarında 2019-2020 dönemi için yeni eğitim programlarımızı planlamaya devam ederken aynı zamanda Oda eğitimlerimiz de devam edecek. Bağımsız Denetçiler için KGK Sürekli eğitimleri, Temel Bilirkişilik eğitimleri, uzlaştırmacılık eğitimleri, kurslarımız ve panellerimizle yaz döneminde de yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Biz çok büyük bir aileyiz. Bir taraftan Ramazan Ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken bir taraftan da önümüzdeki Bayramın sevincini yaşıyoruz. Savaşların son bulduğu, dargınlıkların bittiği, toplumun tüm kesimleri arasındaki bağın güçlendiği, umut dolu yarınlar olması dileğiyle size ve ailenize mutlu bir bayram dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla



Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.