Kurumsal

Eylül 2010 Mesajı

Sayın Üyemiz.

Çok sıcak bir yaz geçirdik. Siyasetin referandum sıcağı da buna eklenince günler hızla geçti. Doğrusu mesleğimiz açısından da sıcak gelişmeler gündemimizden hiç düşmedi. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) bir an önce TBMM'de yasalaşması beklentimiz gündemimizin hep başköşesinde yer aldı.

Umarız beklentilerimiz gerçekleşir ve şeffaflaşma, kurumsallaşma yolunda “yasal katkıylaö daha hızla yol alırız. Artık tüm meslektaşlarımız biliyor ki, TTK ile tüm finansal tablolar uluslararası muhasebe standartlarına göre hazırlanacak ve uluslararası standartlara göre denetlemeler yapılacak.

Genelde muhasebecilik, kayıt tutan ve bunlara bağlı olarak vergi hesapları yapan bir meslek olarak tanındı. Oysa biliyoruz ki, mesleğimiz ekonominin mihenk taşıdır ve denetim mesleği olması sonrası sağlayacağı katkıyla Türkiye'nin ufkunu genişletecektir.

Bunun altyapısına ise 'bilgi' temel olacaktır. İSMMMO, Akademi ve e-Enstitü ile bu yönde üyelerimizin gereksinimlerini karşılamaya başlamıştır. Üyelerimizdeki bu değişim ve dönüşüme çok yakında iş dünyası ve kamu kesiminin eşlik edeceğini hep birlikte göreceğiz. 'İç denetim', 'adli muhasebe - hile denetimi' ve 'bağımsız denetim' gibi terimler ekonominin işleyişi içinde herkes tarafından 'benimsenerek' öğrenilecektir. Tabii ki sadece bu kadar değil…

1.      Yabancı şirketlerde muhasebe uzmanlığı
2.      Marka ve değerleme
3.      Stratejik yönetim muhasebesi
4.      İç denetim ve hile denetimi
5.      Adli Muhasebe

Yukarıdaki satırlarda maddeleştirdiğim İSMMMO Akademi'nin hazırladığı beş sertifika programı da geleceği görme ve geleceğe hazırlanma açısından büyük bir önem taşımaktadır. 

İSMMMO'da bugüne kadar 200 bin kişiye eğitim verilmiştir. 20 yılda meslektaşlarımıza sağlanan böylesine geniş kapsamlı eğitim hizmeti, şimdi de 'uluslararası muhasebecilik eğitimi' sertifikası yanında e-enstitü kanalıyla sanal sınıflarda videolu bilgilendirme çalışmaları ise devam ediyor.

Değerli meslektaşım,

Muhasebe ve denetimin sağlıklı yapıldığı, yeni TTK'nın yaşamımıza nüfuz ettiği, gerekli yasaların hazırlanıp uygulamaya geçtiği güzel günler inanıyorum çok yakın…

Saygılarımla

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.