Medya Merkezi

22 Şubat 2003 / Akşam, Fiş Toplamaya Devam Edin

Maliye Bakanı'nın vergi iadesine sahip çıkmasını destekleyen İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, ücretlilere seslenerek, "Sakın fiş toplamayı bırakmayın" dedi.

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın vergi iadesinin kaldırılmasına yönelik çalışma yapılmadığı yolundaki açıklamasının Türk Vergi Sistemi açısından sevindirici olduğunu belirtti.

Ücretlilere alışverişlerinde fiş ve fatura almak konusunda uyaran Arıkan, uzun yıllardır vergi iadesinin kaldırılmamasını savunduklarını hatırlatarak düşüncelerinin Unakıtan'ın sözleri ile çakıştığını kaydetti. Arıkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Maliye Bakanı sayın Unakıtan'ın verdiği bilgiye göre Vergi Reformu Tasarısı'nda bu konuda bir düzenleme yapılmadı, yani vergi iadesi kaldırılmıyor.

Kısa süre önce vergi iadesinin kesinlikle kaldırılacağını ileri süren haberler halkta moral bozucu etki yaptı. Bu haberler dolayısıyla kısa süreli de olsa, ücretlilerin alışverişlerinde fatura ve fş talebinde bulunmaktan vazgeçtiklerini iyi biliyoruz. Bu nedenle Uyarıda bulunmak istiyoruz: Sakın fiş ve fatura almaktan vazgeçmeyin".

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.