Medya Merkezi

9 Ocak 2003 / Gözcü, İstanbul Muhasebeciler Odası Başkanı Arıkan GÖZCÜ'ye konuştu:"Dürüst vatandaş Enayi mi?"

İktidarın meclise gönderdiği vergi barışı tasarısının yasalaşmasının ardından, yeni aflara karşı Anayasa'ya engel konulmasını isteyen İSMMMO Başkanı Arıkan, "Vergisini zamanında ödeyen, enayi yerine konuluyor" dedi. Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve yoğun eleştirilere hedef olan vergi affı tasarısı ile ilgili olarak İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, GÖZCÜ'ye açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda bir beklenti oluştuğu için, bu tasarıdan geriye dönüşün olmayacağını ifade eden Arıkan, "Bu saatten sonra geriye dönüş olamaz ancak, sürekli af olması, dürüst mükellefleri çok olumsuz etkiliyor" dedi.

Kesinleşmiş vergi cezalarının ve davaları yıllarca süren ihtilaflı dosyaların tasarı kapsamına girmesini değerlendiren Arıkan, şöyle konuştu:

"Maliye, 180 bin ihtilaflı dosya ile ilgili olarak mükellefle barış imzalanıyor. İhtilaflı dosyaların zaten yüzde 90'ına devlet aleyhine sonuçlanıyordu. Bundan sonra, vergi affına karşı, Anayasa'ya engel konulmalı. Zamanında vergisini ödeyen vatandaş enayi yerine konuluyor. Sistemindeki olumsuzluklar giderilmeli… 'Vergi yargısı tıkandı' diye af getirmek yanlış. Uygulanabilir bir vergi sistemi getirlmeli, kayıt dışı ekonominin önü kesilmeli. Kayıt dışı ekonomiyi hedef aldığınız zaman sistem yine tıkanacaktır."

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.