Kurumsal

Nisan 2017 Mesajı

 Değerli Meslektaşlarım;

  Nisan ayına yoğun bir gündem ile girmekteyiz. Gelir Vergisi beyannamelerini bitirip, Kurumlar Vergisi beyannamelerini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun yanı sıra müşterilerimizin KOSGEB, KGF (Kredi Garanti Fonu) gibi kredilere başvurmaları nedeniyle daha farklı çalışmalarımızı hayata geçirmeyi planlamaktayız. Her zaman belirttiğim bir hususu tekrarlamak isterim, mesleğimiz birçok alana hizmet verirken işletme danışmanlığını da yapmaktadır. Bizler, defter tutma üzerinden gerçekleştirilen işlerimizi artık danışmanlık faaliyetine çevirmek zorundayız. Mesleğimizin geleceği danışmanlık ve denetimdir.

 Bu ay da eğitimlerimizle meslektaş ve stajyerlerimizin yanındayız. 4 Nisan’da Cevahir Otel’de Kurumlar Vergisi konusunda kapsamlı sunumların olacağı, konularında uzmanları ağırlayacağımız seminerimize tüm meslektaşlarımız davetlidir. İlçelerimizde Luca eğitimi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Kurumlar Vergisi, İnşaat Muhasebesi, Teşvikler ve Vergisel Teşvikler konulu eğitimlerimiz rezervasyona açılmıştır.

 Önümüzdeki süreçte bizleri, dijitalleşmenin üst seviyeye çıkacağı ve uyum sağlayabilenlerin ayakta kalabileceği bir dünya beklemektedir. Bu nedenle de bizler dijitalleşme çağına hazırlıklarımızı yapmalıyız. Kağıtların yerine barkod ve kare kodların hâkim olacağı bir dönemin geldiğinin farkına varmalıyız. Mesleğimiz dijitalleşmeye yıllar önce başladı ve hızla bu süreç devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte; beyannamelerin tümünün otomatik, bankacılık sisteminin muhasebeye tam entegre olduğu, tasdik ve onay gibi konuların elektronik hale dönüştüğü, hiçbir yere gitmeden ekranlarımızdan şirketlerin kurulacağı dönemler hiç de uzak değildir. Artık muhasebede de dijitalleşme zamanıdır.

Bazı uluslararası raporlar dijitalleşme ile ilgili yayınladıkları raporlarda konu üzerine dikkat çekmiştir. Bu raporlara göre, dünya nüfusunun yarısı yaklaşık 3 milyar insan artık internet ile tanışmıştır. Gelişmiş ülkelerde e-ticaretin toplam perakende ticaret içindeki payı yüzde 7,1; gelişmekte olan ülkelerde yüzde 5,1 iken Türkiye’de yüzde 2 düzeyindedir. Bu rakamlar internet ve dijitalleşmenin potansiyeli hakkında fikir vermektedir. Daha gidilecek çok yol ortadadır.

 Değerli Dostlarım;

 23 Nisan 1920'de "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk; bugünü dünya çocuklarına armağan etmiştir. Ben de meslektaşlarım adına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu anlamlı bayramın tüm dünya çocuklarına barış, sevgi ve huzur dolu bir yaşam getirmesini diliyorum.

 Bu vesileyle, ülkemizin çağdaş, demokrat, laik bir ülke olması için, özgürce yaşamamız için hayatlarını hiçe sayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 İSMMMO olarak, meslek mensuplarımıza ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.


Başkan

 

 

 

 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.