Kurumsal

Ocak 2016 Mesajı

Değerli meslektaşlarım;

Yeni yılınız kutlu olsun.

Yenilenen, sıfırdan hayata başlayan, her zaman umudun öbür adı olmuştur. 2016‘da yeni umutların kendini ortaya koyacağı, daha barışçıl, daha mutlu, daha huzurlu, daha insanca, daha güzelliklere açık ve yaşanası günler getireceği düşüncesini taşır içinde. Öyle ki, ‘Umut’ kavramı insanlık tarihinde değişmeden gelen ender kavramlardan birisidir.

 Mitoloji, eskiçağın psikolojisi biçiminde tanımlanır. Bunun en güzel örneklerinden birisi ‘Pandoranın Kutusu’ efsanesidir. Prometheus’a kızan Zeus, insanlara bela olması amacıyla toprak ve sudan kadını yaratır. Bütün tanrı ve tanrıçalardan da kendi özellikleri olan; güzelliklerini, kıskançlıklarını, kötücül zekâlarını bu topraktan yaratılan kadına yüklemelerini ister. Kadının adını da Pandora koyar. Zeus ayrıca Prometheus’un kız kardeşine; insanlığın dertlerden, sorunlardan, kaygılardan uzak yaşamalarına son verecek içi kötülükler dolu bir kutu armağan eder. Açılan kutudan insanlara acılar, dertler, kaygılar dağılır. Pandora, kutudan umut çıkacağı sırada, kutunun kapağını kapatır. Kutuda yalnızca umut kalır. Böylelikle ‘umut’; insanlık içinde süregelen, dolanan kötülükler, belalar gibi değil, en olmadık durumda insanların kendi gerçekleri adına istenen ve beklenen duruma gelir.

Ünlü din insanı Dalai Lama ‘umudu’ şöyle özetler:
“En karanlık günlerde bile umut bulur, aydınlık günleri düşünürüm, ben evreni yargılamam.ö

Umut etmek; güzellik, gelecek, mutluluk ve insan olma adına güçlenmektir. Çünkü bir tek insanın umudu mahkûm ve yok edilemez. Dolayısıyla yeni yıl, umutlarınızın bahar çiçeklerinin açtığı gibi, yüreğinizin her dalında açarak gelsin.

Muhasebe alanında ter döken her bir kişinin, emeğinin karşılığını alması için savaşan ve saygınlığı adına uğraş verip mücadele eden meslek örgütü olarak; sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazançlı bir yıl diliyoruz.

İnsanlığın bin yıllardır düşünüp, kaydettiği bilgi her zaman yeni olanın kapısını açmış, gelişme adına destek sağlamıştır. Bu durumda toplumsal refahın sağlanmasında önemli rol oynamıştır. Hiçbir düşünce silah ve baskı zoru taşımadıkça tehlikeli sayılmamıştır. Düşüncenin özgürce ifade edildiği hiçbir toplum geri kalmış bir toplum değildir ve olmamıştır. 10 Ocak’ta Gazeteciler Günü’nü kutlayacağız. Düşünce özgürlüğü önünde yer alan bütün engellerin kaldırılması, şu günlerde hapishanelerden başlayan tahliyelere bütün gazetecilerin de katılması öncelikli dilek ve isteğimizdir. Ayrıca, coğrafyamızda yaşanan savaşın bir an önce durdurulması, barış temelli, bir arada yaşayabildiğimiz yeni bir yıl en büyük umudumuzdur.

Sevgi ve saygılarımla.
Dr. Yahya Arıkan
BAŞKAN

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.