Mevzuat

Şirket Ortaklarının Sigortalılığının Başlangıcı, SGK'ya Bildirimi

13.09.2014

Değerli Üyemiz,

SGK İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 11.09.2014 tarih itibariyle yapılan duyuru ile şirket tüzel kişilikleri tarafından ortaklar ve/veya yönetim kurulu üyesi ortaklar için verilmesi gereken kağıt formatlı işe giriş ve işten çıkış bildirgelerinin 11/12/2014 tarihine kadar verilmesi halinde ilgili bildirgeler kanuni süresinde verilmiş sayılacak ve idari para cezası uygulanmayacaktır. Bu yükümlülükler için daha önce uygulanan ve ödemesi yapılmayan idari para cezaları, kesinleşip kesinleşmediğine bakılmaksızın terkin edilecektir. İdari para cezaları tahsil edilmiş ise iade veya mahsup edilmeyecektir.

İlgili dökümana ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıca konunun anlaşılması adına Mali Çözüm Dergisinde yayınlanan yazımıza ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://archive.ismmmo.org.tr/docs/malicozum/119malicozum/17_muratozdamar_.pdf

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,

Yahya ARIKAN
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.