Kurumsal

Mart 2014 Mesajı

Değerli meslektaşlarım;

Biliyorsunuz mart ayı bizim için Muhasebe Haftası etkinlikleri ile başlıyor.

Her bireyin doğal hakkı olan ve insan onuruna yaraşır bir yaşam için mücadeleye ciddi katkı sunan bütün üyelerimizin emeklerini, özverilerini anımsatarak herkesin Muhasebe Haftası'nı kutluyorum.

Herkesi kutlamalarda bir araya gelmeye çağırıyor, mesleğimiz ve yarınlarımız için, dayanışmamızı, birlikteliğimizi ve kararlılığımızı göstermeye çağırıyorum.

1 Mart Cumartesi günü Muhasebe Haftası'nın ilk adımı, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde yapılan kitlesel basın açıklamasıydı.

Ardından; 3 Mart'ta Şişli, 4 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezleri'nde Bütün Yönleriyle Sermaye Şirketlerinde Genel Kurullar ve Karar Nisapları (Yasal Düzenleme ve Uygulama)" ana başlıklı seminerlerimiz gerçekleşecek. 6 Mart Perşembe günü ise, benim moderatörlüğümde değerli ve usta gazeteci Uğur Dündar ile İSMMMO'da bir söyleşi yapacağız. Haftamızın son günü olan 7 Mart Cuma günü ise, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına da değerli sanatçımız Ayla Algan, gazeteci ve yazar sevgili Nedim Şener, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi değerli avukat Aydeniz Alisbah Tuskan konuk olacak. Haftamızın son etkinliği de 8 Mart Cumartesi günü İSMMMO Dostlar Korosu'nun, Nişantaşı Feyziye Mektepleri Özel Işık Lisesi'nde vereceği konser olacak.

Değerli meslektaşlarım;

Hepimiz görüyoruz ki İSMMMO yıllardır özellikle önem verdiği bir konuda; kayıt dışı ekonominin ne olduğunu, nelere yol açacağını gazete yazıları, makaleler, yayınlar, toplantılar, seminerler ve raporlarla anlatmaya çalışıyor. Geçen hafta kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri sırasında da verdiğimiz mesajlarla bu konunun altını çizdik. Resmi sitemizden yaptığımız açıklama ve kutlama görseline dikkat edildiğinde kayıt dışı ekonominin; "yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet olduğunu, haksız rekabet ve haksız kazanç doğurduğunu, borçlanmak ve dışa bağımlılık, yüksek faiz ve enflasyon, işsizlik ve yoksulluk, adaletsiz gelir dağılımı, hukuksuzluk, eğitim ve sağlıkta fırsat eşitsizliği" yarattığına dikkat çektik.

Buradan bir kez daha "vergi bilincimizi artırıp", "vergilerimize sahip çıkmaya" katkı sağlayan 25. Vergi Haftası'nı ve Türkiye ekonomisinin güçlü dişlerini oluşturup dönüştüren tüm mali müşavir meslektaşlarımın Muhasebe Haftası'nı kutluyor, iyi bir ay geçirmenizi diliyorum.

Yahya Arıkan Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.