Kurumsal

Ağustos 2010 Mesajı

Sayın Üyemiz,

“Sanayi sonrası toplum" ya da “bilgi toplumu" bugün çağımızı tanımlarken kullanılan temel ifadelerden bir kaçı.

Bu tanımlara kaynaklık eden “bilgi" ise günümüzün vazgeçilmez parametresi.

Kurumların yaşamı, sağlıklı gelişimi, amaçlarına uygun ve dengeli gelecekleri için de “bilgi yönetimi" günümüzün kaçınılmaz alanlarından biri. Kurumsal bilgi yönetimi ise, “bir kurumun görevini yerine getirmek ya da amacına ulaşmak ve aldığı kararları en etkili biçimde kullanmak için üretme ve paylaşma açısından bilgiyi denetim altına alma etkinliği" olarak tanımlanır. Kurumsal bilgi yönetimi kurallarını da dört başlık altında sıralamak mümkün:

• Bilgi yönetimiyle ilgili bir ekip,
• Kurumsal değişim yeteneklerini taşımak ve buna hazır olmak,
• Daha iyi hedeflere ulaşmak için istekli olmak,
• Çalışanlarla sürekli birlikte olmak ve birlikte hareket etmek.

Bu çerçevede; İSMMMO’nun bilgi ekibi ise ilkesini “yeni ve doğruya yönelik değişim prensibiyle" her fırsatta ortaya koyarak; bugün hedeflerini bir adım daha öteye taşımıştır. Ve bir aile olmanın, bu aile ile büyük, en büyük örgütlerden birisi olmanın gücü, bilinci ve duyarlılığını her zaman bayrak yapmıştır.

Bu perspektifin doğurduğu sonuçtan olsa gerek; İSMMMO’nun büyük ve önemli bir başarıya daha imza attığını burada sizlerle paylaşmak isterim. 75’inci sayısından bu yana hem hakemli hem de hakemsiz yazıları içermeye başlayan, bugün 100. sayısına ulaşan MALİ ÇÖZÜM, uluslararası veri tabanı Ebscohost’un ardından; üç yıldır dergimizi izlemeye alan TÜBİTAK Ulakbim tarafından Sosyal Bilimler Veri Tabanı’na katılma kararı alınmıştır. Bunun anlamı ve önemi gerçekten büyüktür.

Ulakbim Sosyal Bilimler Veri Tabanı’na katılma kurum kültürümüzü zenginleştirip güçlendiren bir karardır. İSMMMO’nun günlük bilgileri siz değerli üyelerine eksiksiz sunma çabasına, nitelikli bilimsel yazılarla da katılmış olmak başlıbaşına bir anlam taşımaktadır.

Daha nice güzel haberle buluşma dileğiyle…

 

Yahya Arıkan
Başkan

 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.