Kurumsal

Temmuz 2010 Mesajı

Sevgili meslektaşlarım,

Bildiğiniz gibi Temmuz, Mali Tatil ayı. Çoğumuzun, yılın yorgunluğunun üzerinden atacağı günlere erişmekten hoşnut olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Tatilin hoşluğu, bedenin ve zihnin yenilenmesi, aile bireyleriyle daha çok birliktelik, görmediğimiz ya da uzak kaldığımız yerleri yeniden keşfetmek benzeri fırsatlar sunmasından gelir temelde.

Ve tatil bir kültürdür aslında.

Muhasebecilerin tatil kültürü de meslek alanımıza kazandırdığımız Mali Tatil ile başlamıştır. Süreçte inanıyorum ki, mali tatillerin içerik ve boyutları da radikal bir şekilde değişime uğrayacak, tüm meslektaşlarımız açısından vazgeçilmezliği giderek artacaktır.

Malum, kültür bir çırpıda oluşmaz. Süreç ve birikim işidir. Aynı vergi kültürü gibi. Burada ağırlıklı sorumluluk hükümetlere düşer. Muhasebeciliğin denetim mesleği de olduğunun unutulmaması, bizlerle kurulacak işbirliği bütün ülkeye katkı sağlar. Sağlıklı bir vergi işleyişi ise toplumsal refah anlamı taşır ve demokrasilerin olmazsa olmazı açıklık ve saydamlığın da en temel öncülüdür. Bu çerçevede; kayıt dışı ekonominin elden geldiğince ortadan kaldırılıp, düzene konması; çalışan üzerinden alınan vergilerle istihdamın baltalanması gözden geçirilmek zorundadır.

Ve terör belasıyla dramatik günler yaşadığımız bu süreçte, Türkiye ekonomisinin daha iyi koşullara kavuşması, işsizlik yanı sıra terörü de besleyen bataklığın kurutulmasına önemli katkı sağlar.

Biliyorsunuz bu ve benzeri alanlarda, özellikle de ekonomik parametrelerle ilgili önemli gördüğümüz her gelişmede hep uyarılarda bulunuyoruz. Bundan sonra da önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Örneğin, bugün biliyoruz ki, dışalımdaki olağanüstü ve abartılı girdiler işsizliği ciddi biçimde tetikleyip, üreticiyi zor durumda bırakmaktadır. Herkes anlamıştır ki, işsizlik sorununun çözümü, vergi ve kayıt dışı ekonomiden, dışalıma kadar pek çok alanda işbirliğini, hep ortak aklı paylaşmayı gerektiriyor.

Ortak akıl ve paylaşım konusunda muhasebeciler ve denetleme mesleği elemanları olarak, bizler her zaman işbirliğini vurguluyoruz. Ve bu tavrımızla, Türkiye ekonomisinin yüzümüzü güldüreceği, özlenen düzeye ulaşacağı umudumuzu tazeliyoruz.

Ve mali tatilin özellikle umutlarımızı yenilediği, duygulara aracı olması dileğiyle hepinize sevgilerimi sunuyorum.

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.