Kurumsal

Haziran 2010 Mesaji

Sayın Üyemiz,

İSMMMO’nun kuruluşu aşamasında bir kutu içinde bireysel katkılarla toplanan paralar, bugün Türkiye’nin en büyük kentinin, en çok üyeli ve en görkemli sivil örgütlerinden birisi olan İSMMMO’yu yarattı. Daracık, küçücük odalardan 10 ve 11 katlı, iki bloklu modern yapısı yanında, kentin değişik yerlerine dağılmış hizmet birimleriyle, mesleği için eğitime, yeniliğe, doğru olana yatırım yapmaya başladı. Yeni olanı, gerçek olanı, olması gerekenle birlikte meslek mensuplarına sunmaya başladı.

İSMMMO yirmi yılı aşkın bu sürede ciddi bir değişim yaşadı. Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu ilke edinen İSMMMO, gerçek değişimin birden değil sindirilerek yaşanabileceğini, yaptıklarıyla üyelerine yansıttı.

Her iki yılda bir bu dev ailenin gelir ve giderleri açık seçik ortaya konup irdelendi. Abartıya, yanlışa, kuşkuya yer vermeyen duruluk gözlenen bu raporlar, her seferinde aklandı. Her iki yılda bir meslek adına yapılanlar Seçimli Genel Kurullarda raporlarla ortaya kondu. Karşı düşüncelerle raporlar tartışıldı ve ezici çoğunlukla her seferinde desteklendi. Bu aklanışın da, desteklenişin de nedeni, yapılanların mesleği öne çıkarması, meslek adına doğru ve yerinde kararların uygulanmasıydı..

İSMMMO, kuruluşundan bu yana, hiçbir biçimde siyaseti mesleğimize, mesleğimizi de siyasete karıştırmadı. 1989 yılında bu güne kadar Türkiye’de, 15 kez değişik hükümet kuruldu. 9 Başbakan değişti. Onu aşkın Maliye Bakanı geldi gitti. Böylesi bir tablo karşısında mesleğimizin içine siyaseti sokmaya çalışmak, ileri görüşlü bir tutum sayılamazdı. Tam tersine gözü kapalı yol almaya çalışmak, yarını sağlıklı değerlendirememek, işin kolayına kaçmak olurdu. Buna bugüne kadar izin verilmedi, bundan böyle de verilemeyecektir.

Sayın Üyemiz

İSMMMO, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu ilkesini koşulsuz olarak onaylar. Mesleki anlamda da bozan değil yapan, yaparken de en iyisini arayan; siyasal partilere ve düşüncelerine eşit uzaklıkta duran; hiçbir siyasal düşünceye mesleği bırakmayan, hiçbir ideolojiye bizim dedirtmeyen; bir yerlerden buyruklar alarak değil, meslek mensuplarının sorun ve istekleri, gelecekleri konusunda yapılması uygun görülenlere bağlı hareket eden; dünyayı izleyip ulusal düzeyde mesleğine indirgeyen; dedikodu, hizip, yalanlara başvurmadan mesleğin çıkarını her şeyin üstünde tutan; yirmi yıl önceki, ilk günün heyecanı, istekliliği ve görev bilinci duygusuyla çalışmalarını sürdürmektedir, sürdürecektir.

Mesleğimizin gelişip büyümesi, hak ettiği yere ulaşması, hep birlikte, hep beraber, güçlerimizi birleştirerek gerçekleşecektir. Bu güce sahibiz. İktidar da hangi siyasal parti olursa olsun; kaygımız, kavgamız meslek ve meslek elemanlarının çıkarı üstüne olacaktır.

Saygılarımla

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.