Kurumsal

Ocak 2010 Mesajı

Sayın Üyemiz

Her yeni yıl yeni umutlarla gelir. Umut, olası ve var olan sorunlardan sıyrılıp, bugünle birlikte yarına canlı, yapıcı, kararlı bakmamızı sağlayan en insan yanımızdır. Umut, insana özgüdür. Umutsuz yaşamak olanaksıdır. İşimizi yoluna koymak, daha insanca yaşamak ve yaşatmak; hep birlikte güzel olana yönelmek gibi beklentilerimiz birer umuttur. Umut isteklerimizle beslenir ve büyür.

Biz muhasebeciler de yeni yıl ile yeniden başlarız işlerimize. Önceki yıl kapanan hesapları yeni yıl ile yeniden başlatırız. Yeniden işlerimiz yanında kendimizi düşünme olanağı elde ederiz. Yaşadığımız ülkenin koşulları da bunlardan birisidir. Önceki yıllarda yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik olumsuzlukların bir daha yaşanmaması yönünde elimizden geleni yapmaya hazırlanırız. Elbette öncelikle işimize bağlı sorunların, eksiklerin giderilmesi yönünde çaba gösteririz. Ancak yaşadığımız ülkede olup biten sorunlara karşı da duyarsız kalamayız. Umutlarımızdan biri de budur. Bir gazeteyi okumak için açtığımızda, haberleri izlemeye oturduğumuzda kendimizi mutsuz duymayacağımız bir ülkede yaşama isteğimiz; geçim kaygısı altında ezilmeden, insan olma onurunu zedelemeden bir yaşam isteğimiz kadar doğal ne olabilir?

Değerli üyemiz.

Küresel ekonomik kriz hız kesmiş, yavaşlamış ancak bütünüyle geçmiş değildir. Bu durum karşısındaki duyarlılığımızı korumak durumundayız. Hükümet bütçe açığını kapatmak amacıyla yeni yıla ciddi yeni vergilerle girmiş bulunuyor. Oysa yılardır üzerinde durup, görüşlerimizle her zaman ve her koşulda ortaya koyduğumuz ‘kayıt dışı ekonomi’nin kayıt altına alınması; muhasebeciliğin ‘denetim’ işlevini de üstlenmesi pek çok açıdan ekonomik refahı sağlayacak birkaç etkendir.

Toplumsal mutluluk odaklı ekonomik refah için Odamız ve meslek örgütlerinin istek ve beklentilerinin ciddiye alınıp tartışıldığı, önerilerinin uygulamaya konduğu yeni bir yıl umut ediyorum.

Yeni yılın umutlarınızın gerçekleşeceği bir yıl olmasını diliyorum.

Saygılarımla

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.